Hubermanin opas: Miksi aamun ensimmäiset valonsäteet ovat kultaakin kalliimpia?

Nov 30, 2023

Andrew Huberman, neurotieteen visionääri ja Stanfordin yliopiston professori, on tuonut esiin useita vallankumouksellisia näkökulmia auringonvalon vaikutuksista terveyteen ja hyvinvointiin. Hän ei keskity pelkästään valon määrään, vaan korostaa myös valon laatua ja ajankohtaa. Katsotaanpa lähemmin Hubermanin oivalluksia ja siitä, kuinka voimme hyödyntää aamun ensimmäisiä valonsäteitä.

Aamun valon ainutlaatuinen voima

Hubermanin mukaan aamun ensimmäinen valo ei ole vain pelkkää valoa. Se sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän eri värejä, erityisesti sinistä valoa, joka aktivoi aivojemme erityisiä osia. Tämä sininen valo käynnistää päivärytmimme, auttaen meitä heräämään ja valmistautumaan uuteen päivään.

Valon ajankohtaisuuden merkitys

Toisin kuin yleisesti uskotaan, Huberman korostaa, ettei ole tärkeää saada paljon valoa, vaan saada oikeanlaista valoa oikeaan aikaan. Esimerkiksi keskipäivän kirkas valo ei stimuloi aivojamme samalla tavalla kuin aamun valo.

Miten ottaa parhaiten vastaan aamun valo

Hubermanin suositukset eivät ole monimutkaisia. Hänen mukaansa parasta on altistua aamun valolle noin 5-10 minuuttia, mieluiten ulkona. Jos tämä ei ole mahdollista, hän ehdottaa myös erityisiä valolamppuja, jotka jäljittelevät aamun valon spektriä.

Aamun valo ja mielen hyvinvointi

Hubermanin tutkimukset ovat osoittaneet, että aamun valolla voi olla myönteinen vaikutus mielenterveyteen. Aamun valo voi auttaa vähentämään ahdistusta ja masennuksen oireita, parantamaan keskittymistä ja lisäämään yleistä elämänlaatua.

Yhteenveto

Aamun ensimmäisten valonsäteiden voima on paljon enemmän kuin vain valoa. Se on luonnon lahja, joka auttaa meitä aloittamaan päivämme oikealla jalalla. Hubermanin tutkimukset ovat antaneet meille arvokasta tietoa siitä, kuinka voimme hyödyntää aamun valoa parantaaksemme sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointiamme.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

CALL TO ACTION

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.