Aloita tästä
fbf vinkkejä laihduttajalle

Vinkkejä painonpudotukseen ruokavalion ulkopuolelta

Painonpudotus on usein ajateltu liittyvän pääosin ruokavalion muutokseen, mutta todellisuudessa monet muut tekijät voivat vaikuttaa myäs painonpudotukseen positiivisesti. Tässä muutamia käytännöllisiä vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua laihtumaan ruokavalion ulkopuolelta:

 

Liiku enemmän.

Liikunta on tärkeä osa painonpudotusta, sillä se auttaa polttamaan kaloreita ja vahvistamaan lihaksia. Liiku niin paljon kuin pystyt, ja valitse liikuntamuotoja, joista nautit. Esimerkiksi kävely, juoksu, pyöräily, uiminen tai tanssi ovat kaikki tehokkaita liikuntamuotoja. Voit myös harkita personal trainerin palkkaamista tai liittyä joukkueurheilulajiin. Tärkeintä on, että liikut ja nautit siitä. Silloin myös tulokset painonpudotukseen tulevat helpommin ja nopeammin.

 

Nuku tarpeeksi.

Uni on todella tärkeä osa terveyttä ja hyvinvointia. Tarpeeksi unta päivittäin auttaa kehoa toimimaan tehokkaammin ja vähentää stressiä, joka taas voi johtaa painonnousuun. Tutkimukset osoittavat, että ihmiset, jotka nukkuvat tarpeeksi, ovat vähemmän alttiita painonnousulle kuin ne, jotka eivät saa tarpeeksi unta. Suosittelemme Fat Burning Female -ohjelmassa 7-9 tuntia unta yössä.

 

Stressaa vähemmän.

Stressi on yksi suurimmista painonnousun syistä nykypäivänä. Stressihormonit, kuten kortisoli, voivat laittaa kehon varastoimaan rasvaa, erityisesti vatsassa. Löydä tapoja vähentää stressiä, kuten meditaatio, jooga tai muu mielenrauhoittava harrastus. Voit myös kokeilla rentouttavia tekniikoita kuten hengitysharjoituksia.

 

Juo tarpeeksi vettä.

Nesteytyksestä huolehtiminen on tärkeää, jotta elimistö voi toimia optimaalisesti. Veden juominen auttaa kylläisyyden tunteen saavuttamisessa ja näin vähentää myös napostelun tarvetta. Veden juominen ennen ateriaa voi myös auttaa vähentämään kalorien saantia. Suosittelemme juomaan vettä pääosin janoon ja erityisesti liikunnan yhteydessä. Mineraaleista huolehtiminen on myös erityisen tärkeää.

 

Vältä alkoholia.

Alkoholi ei sovellu painonpudottajalle, koska se sisältää runsaasti kaloreita ja vähentää kehon luonnollista kykyä polttaa rasvaa. Alkoholi sisältää 7 kaloria per gramma, mikä on lähes kaksinkertainen verrattuna proteiiniin ja hiilihydraatteihin. Tämä tarkoittaa, että juuri pari drinkkiä voi sisältää enemmän kaloreita kuin koko ateria. Alkoholi myös hidastaa aineenvaihduntaa, joka estää kehoa polttamasta rasvaa tehokkaasti. Alkoholin nauttiminen vähentää kehon kykyä säädellä insuliinin tasoa, mikä voi johtaa siihen, että keho alkaa varastoimaan enemmän rasvaa. Lisäksi, alkoholi voi aiheuttaa unettomuutta ja stressiä, joka voi johtaa painonnousuun. Jos tavoitteenasi on painonpudotus, pysy erossa alkoholista.

  

Muista, että painonpudotus ei tapahdu yhdessä yössä. Se on pitkä prosessi, joka vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Käytä näitä vinkkejä apuna matkallasi kohti terveempää elämäntapaa ja painonpudotusta. Muista olla myös armollinen itsellesi, jokaisella on oma tahti ja teille sopiva tapa laihtua.

 

FBF Akatemia auttaa laittamaan hyvinvoinnin palaset kohdilleen! Lue lisää tästä.

 

Trendaavia FBF-julkaisuja

Miten löytää motivaatiota painonpudotukseen

Apr 21, 2023

Vinkkejä painonpudotukseen ruokavalion ulkopuolelta

Apr 21, 2023